Υλικά συνταγής:
1 πακέτο κιμάς σόγιας
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένος
1 κ.γλ. κύμινο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 φλ. μαυροδάφνη
αλάτι
πατάτες και ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Νηστίσιμα σουτζουκάκια, σερβιρισμένα με ρύζι.
Εκτέλεση συνταγής:
Μουσκεύουμε το ψωμί στην μαυροδάφνη για λίγα λεπτά. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Βουτάμε τα χέρια στο κρασί και πλάθουμε μικρά μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι λαδωμένο και τα ψήνουμε για 20′ στους 180 βαθμούς C.
Για να μουλιάσετε τον κιμά σόγιας, ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Συνταγή για σουτζουκάκια με σάλτα |
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να βράσουν για 15′. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10′ έως ότου μελώσει η σάλτσα.
Πηγή: enimerotiko.gr