Γιουβαρλάκια αυγολέμονο! Μια καταπληκτική συνταγή που όπως ξέρεις δεν έχει εποχή. Τα φτιάχνεις χειμώνας καλοκαίρι και τα απολαμβάνεις ακριβώς το ίδιο.
Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει για τα λαχταριστά γιουβαρλάκια, είναι πως θα γίνουν αφράτα. Δεν είναι λίγες οι φορές που με έχουν πετύχει στον δρόμο και με ρώτησαν “Πέτρος ποιο είναι το μυστικό για να μην είναι σφιχτά τα γιουβαρλάκια;” ήρθε η ώρα να μάθεις!
Πάμε σε πρώτη φάση να δούμε την συνταγή για τα Γιουβαρλάκια αυγολέμονο:
Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο:
- 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο λάπα
- 120 γρ ρύζι καρολίνα
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 σκ. Σκόρδο
- 2 κ.τ.σ άνηθο ψιλοκ.
- 1 αυγό
- 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ½ lt ζωμό κοτόπουλο
- ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
Γιουβαρλάκια – Για το αυγολέμονο:
- 3 κρόκους αυγών
- 1 ½ κ.τ.σ κόρν φλάουρ
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 ½ κ.τ.σ βούτυρο
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο – Η συνταγή:
Γιουβαρλάκια συνταγή:
- Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια.
- Βάζουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο (1/2 ποτήρι νερό ελαιόλαδο), τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και λίγα κοτσάνια από τον άνηθο και βάζουμε να βράσει.
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες στο φαγητό σε αυτό το σημείο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι και το σκόρδο που τα έχουμε τρίψει στο μούλτι και έπειτα τα έχουμε σουρώσει καλά με μια πετσέτα να φύγουν τα υγρά, τον άνηθο, το αυγό, τις 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Πλάθουμε καλά τον κιμά μας.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια των 30 γρ.
- Μόλις βράσει ο ζωμός μας, χαμηλώνουμε και ρίχνουμε προσεχτικά ένα-ένα τα γιουβαρλάκια με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά.
Γιουβαρλάκια – Εκτέλεση για το αυγολέμονο:
Δες τα μυστικά για το αυγολέμονο
Αυγολέμονο | Τα μυστικά για τα γιουβαρλάκια, σούπα και κολοκυθάκια
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το κορν φλαουρ και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Με μια κουτάλα παίρνουμε από το ζωμό της κατσαρόλας και προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές. Ενσωματώνουμε όλο το μείγμα του αυγού στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια, αφήνουμε να πάρει μια βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε ανακινώντας την κατσαρόλα μέχρι να λιώσει.
- Ελέγχουμε για αλάτι, πιπέρι, λεμόνι.
- Σερβίρουμε σε πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Το μυστικό για να γίνουν αφράτα τα Γιουβαρλάκια σου!
Μπορεί να το ψάχνεις καιρό αλλά το μυστικό για τα αφράτα γιουβαρλάκια, δεν είναι και τόσο δύσκολο! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να χτυπήσεις το ασπράδι αυγού, να γίνει μαρέγκα και μετά να προσθέσεις τον κιμά και να τον ζυμώσεις!
Δες και Τα μυστικά για τα καλύτερα γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Σίγουρα σε ενδιαφέρει –> Αυγολέμονο | Τα μυστικά για τα γιουβαρλάκια, σούπα και κολοκυθάκια
Πηγή: petros-syrigos.com