Υλικά
1 κιλό αχλάδια μικρά
1 κιλό ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας λεμόνι
2 χαρτάκια βανίλια
Διαδικασία
Βήμα 1: Παίρνουμε μικρά αχλαδάκια, τα πλένουμε καλά και καθαρίζουμε γύρω-γύρω τη φλούδα.
Βήμα 2: Με μυτερό μαχαίρι ή με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Βήμα 3: Αν τα αχλάδια είναι μεγαλύτερα, τα κόβουμε στη μέση και τότε είναι ευκολότερο να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
Βήμα 4: Στη συνέχεια, τα βάζουμε στη λεκάνη με νερό, 2 κουταλιές σούπας λεμόνι και τα αφήνουμε 2-3 ώρες για να σφίξουν.
Βήμα 5: Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 1 ποτήρι νερό και τη μισή ζάχαρη να μισοβράσουν.
Βήμα 6: Ρίχνουμε κατόπιν την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνουμε το γλυκό να δέσει.
Βήμα 7: Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το άρωμα της βανίλιας.
Βήμα 8: Αφήνουμε να κρυώσει και το αδειάζουμε σε βάζο.
Πηγή: miam.gr