Τις τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη ξεκίνησε το μάζεμα της ελιάς στη Μεσαρά με στόχο την παραγωγή βιολογικού αγουρέλαιου.
Πρόκειται για μια ομάδα παραγωγών που ασχολείται με το αγουρέλαιο και που καλλιεργεί βιολογικά.
Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και το λάδι της διατίθεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του “e-mesara.gr” στο εξωτερικό.
Η τιμή του λαδιού είναι ικανοποιητική για τους παραγωγούς, ενώ το λάδι που παράγεται είναι ποιοτικά αναβαθμισμένο.
Την περασμένη Κυριακή άλεσαν για πρώτη φορά σε γνωστό ελαιουργείο της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας και η συλλογή ελαιοκάρπου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου…