Υλικά
5 χοιρινές μπριζόλες
4-6 μεγάλα κρεμμύδια σε μακρόστενες λωρίδες
2-3 πατάτες σε χοντρές φέτες
2 κόκκινες ψητές πιπεριές χοντροκομμένες
2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
4-5 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσαμικού με μούστο σταφυλιών
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα.
Πλένουμε τις μπριζόλες τις στεγνώνουμε και τις στρώνουμε σε ένα ταψί.
Λαδώνουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλείφουμε με την μισή κρέμα μπαλσάμικο και από τις δυο πλευρές.
Στρώνουμε στην επιφάνειά τους τις φέτες ντομάτας, στην συνέχεια τις φέτες πατάτας και τις κόκκινες πιπεριές.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε λίγο νερό, βάζουμε το φαγητό στον φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για 40 λεπτά.
Κατά την διάρκεια αυτή ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικο (2-3 κουταλιές) και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Αφού οι μπριζόλες έχουν ψηθεί για 40 λεπτά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού και ενδιάμεσα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να μελώσει .
Καλή μας όρεξη!