Υλικά
1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, κομμένη σε λεπτές φέτες
10 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
200γρ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασί ξινόμαυρο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε τις λεπτές φέτες του χοιρινού έως ότου απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει το χοιρινό.
Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε το αλάτι, τις λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε τους κύβους του τυριού και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Συνοδεύετε το φαγητό με σαλάτα ρόκα.
Πηγή: olivemagazine.gr – Νίκη Μηταρέα
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Έλενα Jeffrey