Τι χρειαζόμαστε:
2 ποτήρια και κάτι σιμιγδάλι χονδρό (1 πακέτο)
2,5 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι με χοντροκομμένα καρύδια και σταφίδες (μαύρες και ξανθές)
3 ξυλάκια κανέλας
φλούδα από μισό πορτοκάλι
2-3 γαρύφαλλα
Πώς το κάνουμε:
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο και βράζουμε 5′ να γίνει το σιρόπι.
Εν τω μεταξύ καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε αντικολλητική κατσαρόλα ή τηγάνι ή γουοκ μέχρι να πάρει χρώμα. Αν δεν έχετε κανένα από τα παραπάνω, τοποθετήστε το σιμιγδάλι σε ταψί και βάλτε το στο φούρνο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσει (περίπου 15-20′).
Προς το τέλος του καβουρντίσματος προσθέτουμε και τα καρύδια με τις σταφίδες.
Τέλος, ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι (χωρίς τα μυρωδικά) μέσα στο σιμιγδάλι (ή το αντίστροφο) και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί το σιρόπι.
Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα με μια πετσέτα για 5-10′ και έπειτα τοποθετούμε στη φόρμα.
Αφού κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μυρωδικά, οι ξηροί καρποί και οι σταφίδες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα τα γούστα σας! Δοκιμάστε το, δεν υστερεί σε τίποτα από τον χαλβά με λάδι!
Πηγή: sintagespareas.gr