Το Σχολείο των Βοριζίων τιμά τους αγωνιστές του χωριού

1 λεπτά ανάγνωσης

Μια διαφορετική σχολική γιορτή για να τιμήσουν την επανάσταση του 1821 ετοιμάζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων.

Σ΄ ένα χωριό που έχει τεράστια προσφορά στους αγώνες του Έθνους και πολλά παλικάρια του έχουν πολεμήσει και έχουν θυσιαστή για την πατρίδα.

Η  εκδήλωση θα γίνει με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιβλίο του Βοριζανού συγγραφέα Στάθη Στιβακτάκη ή Σωμαροστάθη, όπως είναι ευρέως γνωστός, με τίτλο: «Τα Βορίζα στους αγώνες της Κρήτης»

Σήμερα μαθητές της Ε  και ΣΤ  τάξης του σχολείου μαζί εμ το Δάσκαλό τους κ. Χάρη Γεωργιακάκη που επιμελούνται την εκδήλωση πήγαν στο σπίτι – μουσείο του κ. Στιβακτάκη, μίλησαν μαζί του, ξεναγήθηκαν σ΄ αυτό και άκουσαν από πρώτο χέρι για τα πρόσωπα που θα παρουσιάσουν.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της όλης εκδήλωσης…

Μοιραστείτε το άρθρο

Ακολουθήστε μας

Ροή Ειδήσεων