Υλικά:
1½ κιλό αρνάκι (2 μπουτάκια με κόκαλο),
150 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους,
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτες),
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
4 σκελίδες σκόρδο,
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά),
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο,
2 λεμόνια,
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη,
1 κύβος λαχανικών,
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε πρώτα στη μέση, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο τους και ψιλοκόβουμε τις μισές. Αλατοπιπερώνουμε τις υπόλοιπες και τις μπήγουμε στα αρνίσια μπουτάκια, αφού τους κάνουμε σχισμές με κοφτερό μαχαίρι.
Βάζουμε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετούμε τις πατάτες. Σκορπίζουμε ανάμεσα το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα (προαιρετικά), τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον κύβο διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
Περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 – 200 °C, επί 1 ώρα και 10’.
Αφαιρούμε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και σκορπίζουμε τους κύβους του τυριού.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο επί 10’-15’ ακόμη μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: I Cook Greek