Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοκκινιστά κανελόνια με κιμά

16/08/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κοκκινιστά κανελόνια με κιμά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά (για 6 μερίδες)
 1 κιλό κιμά
5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες και ξεφλουδισμένες (3 για τον κιμά & 2 για τα κανελόνια)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
1 ξύλο κανέλας

150 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
150 γρ. κασέρι (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Νερό
κανελόνια

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και αφού κάψει βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστούν.

Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.

Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Έπειτα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός των τυριών) και ένα ποτήρι νερό.

Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα τουλάχιστον. Αφού ο κιμάς κρυώσει λίγο ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε μέχρι να πάνε παντού.

Με ένα κουτάλι του γλυκού γεμίζετε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί.

Αφού τα βάλετε όλα ρίχνετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα (τη σάλτσα). Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

Δύο λεπτά προτού να είναι έτοιμα τα κανελόνια ξεσκεπάζετε και ρίχνετε από πάνω τα τριμμένα τυριά, τα βάζετε πάλι στον φούρνο και αφήνετε μέχρι να λιώσουν για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά.

Τολμήστε να προσθέσετε κάποια υλικά που σας αρέσουν στη γέμιση ή να κάνετε μία παραλλαγή στη σάλτσα και να δοκιμάσετε τη δική σας εκδοχή.

Απομένει να τα σερβίρετε και να τα απολαύσετε όλοι στην οικογένεια. Καλή σας όρεξη!

Πηγή: mothersblog.gr

Previous Post

Κατάμεστος ο αρχαιολογικός χώρος της Γόρτυνας στη μουσική εκδήλωση για την πανσέληνο του Αυγούστου… (βίντεο – φωτογραφίες)

Next Post

Σαλάτα με ωμό φρέσκο μπρόκολο, μαγιονέζα και ηλιόσπορους

Next Post
Κοκκινιστά κανελόνια με κιμά

Σαλάτα με ωμό φρέσκο μπρόκολο, μαγιονέζα και ηλιόσπορους

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ