Συστατικά
Κρούστα:
1/2 πακέτο κατεψυγμένη πίτα για ζύμη (όπως Pillsbury)
Γέμιση:
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά
3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας light
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μαρέγκα:
3 μεγάλα ασπράδια αυγών
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας καρύδα τριμμένη
Τρόπος μαγειρέματος
Άπλωσε τη ζύμη σε ένα ταψί 25.4 εκατοστών.
Για τη γέμιση:
Ρίξε το αλεύρι με ένα κουτάλι σε ένα δοχείο μέτρησης και μέτρησέ το.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι, το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά.
Ζέστανε το γάλα με το γάλα καρύδας σε μέτρια-υψηλή θερμότητα σε μια μικρή κατσαρόλα στους 180 ° μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες γύρω από άκρη (να μην βράσει).
Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα της ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
Βάλε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και ναι φουσκώσει (περίπου 10 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαίρεσε από το μάτι και βάλε το μείγμα σε ένα μπολ, όπου από κάτω έχεις ένα μπολ με πάγο.
Άφησέ το για 10 λεπτά και ανακάτευε ανά διαστήματα, μέχρι η κρέμα να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.
Αφαίρεσε το μείγμα από τον πάγο και ανακάτεψε με τα εκχυλίσματα.
Ρίξε τη γέμιση πάνω από την έτοιμη ζύμη και βάλτο στο ψυγείο για 8 ώρες.
Προθέρμανε το φούρνο.
Για τη μαρέγκα:
Χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.
Σε μια κατσαρόλα βράσε το νερό με 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη.
Μαγείρεψε χωρίς να ανακατεύεις μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.
Ρίξε το σιρόπι πάνω από τα ασπράδια και ανακάτεψε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Ρίξε τη μαρέγκα πάνω από την ζύμη που είχες στο ψυγείο και πασπάλισε με καρύδα.
Ψήσε 1 λεπτό μέχρι η μαρέγκα να χρυσαφίσει ελαφρώς και άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά.
Πηγή: tlife.gr