ΥΛΙΚΑ
Για τη συνταγή
12 κιλά αρνί σπάλα σπασμένη αλλά όχι κομμένη σε κομμάτια (από αρνί τουλάχιστον 12 κιλών)
1 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
5 κληματόβεργες
Αλάτι χοντρό θαλασσινό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένετε και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας το αρνί.
Το περιχύνετε με το κρασί και το πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι.
Το αφήνετε να για μισή ώρα.
- Βάζετε ένα ταψί με νερό στον φούρνο και από πάνω μια σχάρα όπου έχετε απλώσει τις κληματόβεργες βουτηγμένες και αυτές στο κρασί. Απλώνετε από πάνω το κρέας και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 50 ακόμα λεπτά.
- Αν χρειαστεί προσθέτετε στο ταψί έξτρα νερό για να στάζει το λίπος του αρνιού χωρίς να καίγετε.
- Σερβίρετε το αρνί με σαλάτα ή με πατάτες φούρνου.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Eίναι απαραίτητο να μαγειρέψετε αρνί που είναι τουλάχιστον 12 κιλά και άνω για να έχει αρκετό λιπώδη ιστό και να μην ξεραθεί .
Πηγή: mirsini.gr