Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ντοματόρυζο με σουπιές

15/07/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό κότσι μπρεζέ με πουρέ πατάτας καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια τουρσί
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια καρέ (περίπου 3 – 4 εκ.)

1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ

1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη

150 γρ. ρύζι γλασέ

200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας

2 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, διατηρημένες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες

250 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών, ζεστός ή νερό

4 – 5 κλωνάρια φρέσκου μάραθου ή άνηθου, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

200 ml λευκό, ξηρό κρασί

40 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε αρχικά για περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τα ντοματάκια μαζί με τις λιαστές ντομάτες, τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές.
Προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό, το μάραθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 15 – 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το ντοματόρυζο να σταθεί για περίπου 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή:  gastronomos.gr

Previous Post

Χοιρινό κότσι μπρεζέ με πουρέ πατάτας καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια τουρσί

Next Post

Τούρτα παγωτό λεμόνι

Next Post
Χοιρινό κότσι μπρεζέ με πουρέ πατάτας καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια τουρσί

Τούρτα παγωτό λεμόνι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ