Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαζάνια με μανιτάρια και μπεσαμέλ

04/07/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Λαζάνια με μανιτάρια και μπεσαμέλ
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

2 πακέτα λαζάνια
5 μακρόστενες μελιτζάνες
3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
Μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. κασέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι – πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

8 κ.σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι
3 κ.σ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 αυγά
αλάτι – πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 φλυτζ. τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες σε λωρίδες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά σε ένα σουρωτήρι. Τις ξεπλένετε, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις ακουμπάτε σε λαδόκολλα. Τις αλείφετε με το ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ για 4-5 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα σοτάρετε για 8-10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. ​Σε ένα πυρέξ στρώνετε μια σειρά από λαζάνια.

Βάζετε την μισή ποσότητα από όλα τα υλικά, καλύπτοντας την επιφάνεια των ζυμαρικών. Τοποθετείτε άλλη μια στρώση από λαζάνια και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Στρώνετε άλλη μια σειρά από λαζάνια.

Περιχύνετε τη μπεσαμέλ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του πυρέξ, έτσι ώστε να φτάσει η μπεσαμέλ μέχρι κάτω. Ψήνετε για 30 λεπτά. Τέλος πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε το φαγητό στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Για τη μπεσαμέλ: Βάζετε το γάλα, το κορν φλάουρ το βούτυρο, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο σε μία κατσαρόλα και ανάβετε το μάτι της κουζίνας. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να χυλώσει. Ρίχνετε το τριμμένο τυρί και αφού κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε καλά.

Συνταγή: ekriti.gr

Previous Post

Μελιτζάνες ιμάμ

Next Post

Αυγά μάτια με ντομάτα

Next Post
Μελιτζάνες ιμάμ

Αυγά μάτια με ντομάτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ