Υλικά:
2 πακέτα λαζάνια
5 μακρόστενες μελιτζάνες
3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
Μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. κασέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι – πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
8 κ.σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι
3 κ.σ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 αυγά
αλάτι – πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 φλυτζ. τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
Κόβετε τις μελιτζάνες σε λωρίδες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά σε ένα σουρωτήρι. Τις ξεπλένετε, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις ακουμπάτε σε λαδόκολλα. Τις αλείφετε με το ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ για 4-5 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα σοτάρετε για 8-10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Σε ένα πυρέξ στρώνετε μια σειρά από λαζάνια.
Βάζετε την μισή ποσότητα από όλα τα υλικά, καλύπτοντας την επιφάνεια των ζυμαρικών. Τοποθετείτε άλλη μια στρώση από λαζάνια και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Στρώνετε άλλη μια σειρά από λαζάνια.
Περιχύνετε τη μπεσαμέλ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του πυρέξ, έτσι ώστε να φτάσει η μπεσαμέλ μέχρι κάτω. Ψήνετε για 30 λεπτά. Τέλος πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε το φαγητό στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Για τη μπεσαμέλ: Βάζετε το γάλα, το κορν φλάουρ το βούτυρο, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο σε μία κατσαρόλα και ανάβετε το μάτι της κουζίνας. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να χυλώσει. Ρίχνετε το τριμμένο τυρί και αφού κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε καλά.
Συνταγή: ekriti.gr