Υλικά:
1 κιλό από διάφορα χόρτα (σπανάκι, καυκαλίθρα, σέσκουλο, ζοχοί, κουτσουνάδα-παπαρούνα)
250 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
100 γρ. μάραθος
1/2 κιλό αλεύρι
1 αβγό
250 γρ. τυρί φέτα
Αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Kαθαρίζετε τα χόρτα και τα ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι. Ανακατεύετε τα χόρτα με αλάτι και τα ζυμώνετε ελαφρώς. Σουρώνετε τα υγρά τους.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μάραθo ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε με το αλεύρι, το αβγό και το τυρί και ζυμώνετε.
Τα πλάθετε σαν κεφτέδες αλλά πλακουτσωτά στο σχήμα. Γεμίζετε το μισό τηγάνι με λάδι και τηγανίζετε από τις δυο πλευρές. Μπορείτε να τα σερβίρετε με σόγια σως ή κάποια άλλη σως της αρεσκείας σας.
Συνταγή: gourmed.gr