Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καρυδόπιτα

21/06/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

Τι θα χρειαστείς για τη καρυδόπιτα:

8 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

8 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

8 κουταλιές της σούπας τριμμένη καρυδόψιχα

8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο

Για το σιρόπι της καρυδόπιτας:

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια του νερού ζάχαρη χυμό από μισό πορτοκάλι

1 κομματάκι φλούδα πορτοκαλιού καλά πλυμένο.

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

200 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος

100 γραμμάρια τριμμένο καρύδι.

Πως θα κάνεις τη καρυδόπιτα

Ανακάτεψε στο μίξερ τη φρυγανιά, τη καρυδόψιχα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλα,το γαρύφαλλο και το μπεικιν. Άφησε τα στην άκρη και χτύπα τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.

Μετά, χτύπησε και τα ασπράδια  ξεχωριστά  μόνα τους σε άλλο μπολ μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.

Ενσωμάτωσε το μείγμα με τους κρόκους στο μείγμα με τη καρυδόψιχα, σιγά σιγά και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.

Τέλος, βάλε και τη μαρέγκα σιγά σιγά και ανακάτευε συγχρόνως. Η μαρέγκα θέλει προσοχή για να μην ξεφουσκώσει και πέσει. Πρέπει να είναι αφράτη.

Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, βάλε τη σε ένα λαδωμένο ταψάκι με λίγο αλεύρι. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήσε τη καρυδόπιτα για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα του ταψιού.

Για το σιρόπι: Βράσε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.

Μόλις το σιρόπι πήξει λίγο,απόσυρε απο τη φωτιά και περίχυσε τη καρυδόπιτα. Άσε τη καρυδόπιτα στην άκρη για να τραβήξει όλο το σιρόπι για τουλάχιστον μισή με μια ώρα.

 

Για την επικάλυψη σοκολάτας: Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει πρόσθεσε και τη κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ένα λείο γλάσο.

Μόλις κρυώσει η καρυδόπιτα στόλισε τη με τη σοκολάτα και το τριμμένο καρύδι. Βάλε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να είναι έτοιμη για να τη σερβίρεις.   Αν θέλεις μπορείς να τη σερβίρεις με παγωτό βανίλια ή παγωτό καϊμάκι.

Πηγή: evripidou.gr

Previous Post

Σπιτικοί λουκουμάδες

Next Post

Aς τιμήσουμε την Ημέρα της Μουσικής

Next Post
Aς τιμήσουμε την Ημέρα της Μουσικής

Aς τιμήσουμε την Ημέρα της Μουσικής

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ