Συστατικά
1+1/2 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
4φλ. πράσινα φυλλώδη λαχανικά
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
Φέτες αμύγδαλα καβουρδισμένα
Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου:
2κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/3φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2κ. σούπας μέλι
1+1/2κ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
Για το dressing:
2κ. σούπας ελαιόλαδο
2κ. σούπας ξύδι
2κ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1+1/2κ. γλυκού κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
Τρόπος μαγειρέματος
Συνδύασε τα συστατικά για τη μαρινάδα και ρίξε τα μαζί με το κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα.
Άφησε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 6 έως 8 ώρες στο ψυγείο.
Βγάλε το κοτόπουλο από τη σακούλα και άπλωσε το σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήσε το στο φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί και να μη είναι ροζ στο εσωτερικό.
Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, ανακάτεψε τα συστατικά για το dressing σε ένα βαζάκι με καπάκι.
Ανακίνησε καλά το βαζάκι για να ενωθούν τα υλικά.
Διαχώρισε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε 4 πιάτα και στην κορυφή πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις φέτες πορτοκαλιού.
Κόψε το κοτόπουλο σε φέτες, μοίρασέ το πάνω στα πιάτα και πρόσθεσε τοdressing.
Ολοκλήρωσε με τα αμύγδαλα από πάνω.
Πηγή: tlife.gr