ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή βούτυρο
2 κουταλάκια σόδα
φλούδα λεµονιού
6 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
2 κοµµάτια κανέλα
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι µέλι
2-3 γαρύφαλλα
1 φλιτζάνι νερό
1 κοµµάτι κανέλα
φλούδα λεµονιού
1 ποτηράκι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουµε στην κατσαρόλα το νερό, τη σόδα, το αλάτι, το βούτυρο, την κανέλα και τη φλούδα λεµονιού και τα αφήνουµε να βράσουν 1-2 λεπτά της ώρας.
Ρίχνουµε και το αλεύρι και ανακατεύουµε καλά µε ξύλινο κουτάλι µέχρι το µείγµα να ξεκολλά από τα τοιχώµατα της κατσαρόλας.
Κατεβάζουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουµε να κρυώσει λίγο και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουµε τα αυγά.
Καίµε λάδι σε µια κατσαρόλα και µε ένα κουταλάκι το οποίο βουτάµε στο νερό για να µην κολλά η ζύµη, κόβουµε µικρούς βόλους ζύµης και τους ρίχνουµε στο λάδι.
Αφού ροδίσουν τους βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούµε σε πιατέλα.
Φτιάχνουµε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε µια κατσαρόλα. Αφού βράσουν για 10 λεπτά της ώρας, αφαιρούµε την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το λεµόνι και προσθέτουµε 1 ποτηράκι κονιάκ.
Περιχύνουµε τους λουκουµάδες µε το σιρόπι.
Αν θέλουµε δεν βάζουµε σιρόπι στους λουκουµάδες, αλλά τους πασπαλίζουµε µε άχνη ζάχαρη στην οποία έχουµε προσθέσει λίγη κανέλα
Πηγή: incrediblecrete.gr