Υλικά
Για 4-6 άτομα
2 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Βασιλικό ψιλοκομμένο
Παρμεζάνα τριμμένη
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
8 μέτριες ντομάτες
120 γραμμάρια κολοκυθάκια
Ένα κομμάτι κίτρινης πιπεριάς
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ανοίγουμε στο επάνω μέρος, τις αδειάζουμε, αλατίζουμε και τις αναποδογυρίζουμε για να στραγγίξουν το υγρό τους.
Στο μεταξύ, κόβουμε σε μικρά κομματάκια την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια.
Τα βάζουμε όλα σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι, να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα αυγά, χτυπημένα με λίγο αλάτι και πιπέρι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε γρήγορα και βγάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και, μετά, γεμίζουμε μ’ αυτό τις ντομάτες. Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα τριμμένη.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα για 45 λεπτά.
Πηγή: http://www.sidagi.gr/