Χοιρινό καπρικό

1 λεπτά ανάγνωσης

YΛΙΚΑ

3 κιλά χοιρινό κρέας (μπούτι ή σπάλα) κομμένο σε πολύ χοντρές φέτες

Αλάτι χοντρό , ξύδι (προαιρετικά)

Κληματόβεργες

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Tην προηγούμενη μέρα αλατίζουμε το κρέας  και αν θέλουμε βάζουμε και ξύδι.

Σε  ένα ταψί   βάζουμε τις κληματόβεργες και 2 ποτήρια νερό.

Πάνω στις κληματόβεργες βάζουμε το κρέας. (Το κρέας δεν πρέπει να ακουμπά τα υγρά του).

Στη συνέχεια βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς ) να βράσει για 20 -30 λεπτά.

Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς και ……ξεχνάμε ότι μαγειρεύουμε για 6 έως 8 ώρες.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Βγάζουμε το ψημένο κρέας και το βάζουμε σε άλλο καθαρό ταψί και σκορπάμε ανάμεσά στα κομμάτια λεμονόφυλλα.

Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για μια ώρα περίπου.

Το σερβίρουμε κρύο.

Πηγή: iscreta.gr

Μοιραστείτε το άρθρο