ΥΛΙΚΑ
1.280 γρ. αλεύρι
260 γρ. βούτυρο φυτίνη
4 αυγά
½ κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερού γάλα
1 κουταλιά σούπας αμμωνία
λίγη βανίλια
1 χτυπημένο αυγό για να αλείψετε τα κουλουράκια ή ζάχαρη για να τα πασπαλίσετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Την υπόλοιπη ζάχαρη τη χτυπάτε με τα αυγά και τη ρίχνετε μέσα στο χτυπημένο βούτυρο.
Ρίχνετε και την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα, τη βανίλια και το αλεύρι. Ζυμώνετε και πλάθετε τα κουλουράκια και τα βάζετε σε λαδωμένη λαμαρίνα.
Τα περνάτε με χτυπημένο αυγό ή τα ζαχαρώνετε.
Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο.
Πηγή: incrediblecrete.gr