Υλικά
¾ φλτζάνι γλυκό του κουταλιού περγαμόντο
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1φλτζάνι κρέμα γάλακτος
1φλτζάνι αμύγδαλο φιλέ
200 γραμμάρια κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού.
Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ψιλοκόβουμε το περγαμόντο σε λεπτές λωρίδες και το ρίχνουμε στη σοκολάτα μαζί με τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας καλά.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
Με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μείγμα σε μικρά τετράγωνα και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
Πηγή: sidagi.gr