Υλικά
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο (μαγειρεμένο για μακαρόνια)
2 πράσα κομμένα
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
2 αυγά
Εκτέλεση
Σε λίγο λάδι σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 περίπου λεπτά να μαραθούν. Μόλις σωθεί το νερό αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τον κιμά, το πράσο, το κρεμμύδι, τη φέτα και τα 2 αυγά και η γέμιση είναι έτοιμη (δεν προσθέτουμε άλλο ελαιόλαδο, ούτε αλάτι γιατί έχει ήδη ο μαγειρεμένος κιμάς).
Αλείφουμε λίγο λάδι σε ένα ταψάκι εσωτερικά και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα. Προσθέτουμε την γέμιση. Σκεπάζουμε κατά την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων, που περισσεύουν γύρω- γύρω στρίβοντάς τες ελαφρά. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Καλή επιτυχία!
Πηγή: info-cyclades.gr