ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χλωρά κουκιά
αγκινάρες
μάραθος
ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι
φρέσκο κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 λεμόνι περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι.
Προσθέστε τα πλυμένα χλωρά κουκιά, τις αγκινάρες και το μάραθο. Σωτάρετε για λίγο κι έπειτα βάζετε νερό.
Η ποσότητα νερού που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να καλύπτει τα λαχανικά.
Αφήστε το φαγητό να βράζει σε μέτρια θερμοκρασία χωρίς να ανακατεύετε διαρκώς.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Αφήστε να μαγειρευτεί μόνο του.
Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό θα προσθέσετε το αλεύρι με το λεμόνι. Σε ένα μικρό αλλά βαθύ σκεύος ρίχνετε το αλεύρι, το χυμό λεμονιού και προσθέστε ζωμό από το φαγητό.
Ανακατέψτε τα γρήγορα και δυνατά.
Περιχύσετε το φαγητό με το μείγμα.
Η συνταγή είναι της γιαγιάς Αιμιλίας Πρωτογεράκη
Ηλίας Βελεγράκης
Πηγή: 52dim-irakl.ira.sch.gr