Αρνάκι με αγκινάρες

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αγκινάρες

2.5 κιλά αρνί, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

Χυμό από 3 λεμόνια

1 καρότο, ψιλοκομμένο

100 ml λευκό κρασί

2.5 lt ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το αρνί και σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το αρνί σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.

2 Ύστερα, τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

3 Κατόπιν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αρνί, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.

4 Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για 30 λεπτά.

5 Αμέσως μετά, ρίχνουμε τις αγκινάρες, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1.30 – 2 ώρες ελέγχοντας αν χρειάζεται κι άλλο ζωμό το φαγητό. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού μαζί με τον άνηθο.

6 Τέλος, σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Μοιραστείτε το άρθρο