Μια σημαντική ημερίδα διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και το Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Νηπιαγωγείων Τυμπακίου στο Τυμπάκι.
Βασικός στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σχετικά με ορισμένες νέες τεχνολογικές εξελίξεις στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες τομάτας καθώς και με την συμβολή του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού προγράμματος TOMRES (HORIZON-2020) στην αύξηση της ανοχής της τομάτας σε συνδυασμένη καταπόνηση νερού και θρεπτικών στοιχείων βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητα χρήσης νερού και λιπασμάτων.
Τους παραβρισκόμενους απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οπωροκηπευτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου κ. Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, ενώ μίλησαν:
* Ο Χρήστος Καρατζάς Δ/ντης Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Έργων GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με θέμα: Το πρόγραμμα TOMRES – Δυνατότητες παροχής καινοτόμων εργαλείων και πρακτικών σε παραγωγούς τομάτας
* Ο Δημήτρης Σάββας Καθηγητής, Δ/ντής Εργαστηρίου Κηπευτικών Καλλιεργειών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: Νέες τεχνολογίες για βιώσιμα συστήματα καλλιέργειας τομάτας: Η συμβολή του ερευνητικού προγράμματος “TOMRES”
* Η Γεωργία Ντάτση Ερευνήτρια-ΕΛΓΟ Δήμητρα με θέμα: Καινοτόμες προσεγγίσεις για μια βιώσιμη θερμοκηπιακή καλλιέργεια τομάτας. Ο ρόλος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
* Και τέλος η Ελένη Γουμενάκη, Καθηγήτρια, Σχολή Τεχνολ. Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Κρήτης με θέμα: Σύστημα συγκαλλιέργειας τομάτας – κατιφέ στο θερμοκήπιο
Μετά το τέλος των ομιλιών πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε πειραματικά θερμοκήπια στην περιοχή με επίδειξη των αποτελεσμάτων από τους συμμετέχοντες παραγωγούς.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ