Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και το Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλούν σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 16:00 μ.μ. στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Νηπιαγωγείων Τυμπακίου (έναντι Δημοπρατηρίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου) στο Τυμπάκι Κρήτης.
Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σχετικά με ορισμένες νέες τεχνολογικές εξελίξεις στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες τομάτας καθώς και με την συμβολή του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού προγράμματος TOMRES (HORIZON-2020) στην αύξηση της ανοχής της τομάτας σε συνδυασμένη καταπόνηση νερού και θρεπτικών στοιχείων βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητα χρήσης νερού και λιπασμάτων.
Μετά το τέλος των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε πειραματικά θερμοκήπια στην περιοχή με επίδειξη των αποτελεσμάτων από τους συμμετέχοντες παραγωγούς.
Πρόγραμμα Ημερίδας Ώρα | Θέμα ομιλίας | Ομιλητής | |
16.00 – 16.20 | Προσέλευση – Χαιρετισμοί | Βαγγέλης Τσιμπραγάκης,
Πρόεδρος Αγροτικού Οπωροκηπευτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου |
|
16.20 – 16.40 | Το πρόγραμμα TOMRES – Δυνατότητες παροχής καινοτόμων εργαλείων και πρακτικών σε παραγωγούς τομάτας | Χρήστος Καρατζάς
Δ/ντης Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Έργων GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ |
|
16.40 – 17.10 | Νέες τεχνολογίες για βιώσιμα συστήματα καλλιέργειας τομάτας: Η συμβολή του ερευνητικού προγράμματος “TOMRES” | Δημήτρης Σάββας
Καθηγητής, Δ/ντής Εργαστηρίου Κηπευτικών Καλλιεργειών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
|
17.10-17.30 | Καινοτόμες προσεγγίσεις για μια βιώσιμη θερμοκηπιακή καλλιέργεια τομάτας. Ο ρόλος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών | Γεωργία Ντάτση
Ερευνήτρια-ΕΛΓΟ Δήμητρα |
|
17.30 – 18.00 | Σύστημα συγκαλλιέργειας τομάτας – κατιφέ στο θερμοκήπιο | Ελένη Γουμενάκη,
Καθηγήτρια, Σχολή Τεχνολ. Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Κρήτης |
|
18.00 – 19.30 | Επίσκεψη σε πειραματικά θερμοκήπια | ||