Υλικά: |
0,5 κιλό(-ά) Χοχλιοί (σαλιγκάρια) |
2 φλιτζάνι(-ια) Ρύζι καρολίνα |
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο |
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια τριμμένα |
3 τεμάχιο(-α) Μέτριες ντομάτες τριμμένες |
λίγο Αλάτι |
λίγο Πιπέρι |
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Ετοιμάζουμε την κατσαρόλα με λάδι στο οποίο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε και τους χοχλιούς και σε 5 λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα με τα αλάτι, το πιπέρι.
- Αφού βράσουν για 15 λεπτά βγάζουμε τους χοχλιούς με μια τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερό και όταν βράσει ρίχνουμε και το ρύζι.
- Αφήνουμε πάλι να βράσει για 10 λεπτά, ρίχνουμε και τους χοχλιούς και βράζουμε ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
Σχόλιο
Οι χοχλιοί (τα σαλιγκάρια) καθαρίζονται σχολαστικά (τους βάζουμε στο νερό να συρθούν, σκεπασμένοι με ένα τρυπητό και τους καθαρίζουμε τα σάλια και τις ακαθαρσίες στο στόμιο και στο κέλυφος).
Στη συνέχεια τους βράζουμε σε μπόλικο νερό.
Το πετάμε και τους ξεπλένουμε καλά.
Στο νερό που βράζουν καλό είναι να προσθέσουμε λίγο ξύδι…
Πηγή: boukitsa.gr – Λιλή Καραβελάκη