Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό χοχλιούς
1 κιλό φρέσκα κουκιά
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι
πιπέρι
προαιρετικά χυμός ενός λεμονιού
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λαδί και κόβουμε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα και τα σοτάρουμε.
Έχουμε ήδη πλύνει πολύ καλά τα σαλιγκάρια με το κέλυφος όπως επίσης τα κουκιά με τη φλούδα.
Βάζουμε τα σαλιγκάρια στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε να σατιριστούν και αυτά, μετά κόβουμε το μάραθο αρκετά μεγάλα κομμάτια και βάζουμε και τα κουκιά μας, προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το φαγητό.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αν θέλουμε προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού.
Ψήνουμε περίπου 1 ώρα αλλά το έχουμε δοκιμάσει πιο νωρίς.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: sintagespareas.gr