Συστατικά
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι: 1 κιλό μέλι
3 ποτήρια του νερού νερό
Τρόπος μαγειρέματος
Ζύμωσε το αλεύρι προσθέτοντας το λάδι, το ούζο και το νερό. Άφησε 2 ώρες σε ζεστή γωνία μέχρι να φουσκώσει
Κόψε το ζυμάρι σε κομμάτια, τόσο ώστε να είναι αρκετό για να ανοιχτεί ένα φύλλο και στι συνέχεια κόψε σε λωρίδες 2 δάκτυλα πλατιά και τύλιξέ το με ένα πιρούνι σαν σαλιγκάρι
Βάλε το λάδι να κάψει και ρίξε τις δίπλες να ψηθούν
Στο μεταξύ ετοίμασε και το σιρόπι σου, όπου θα ρίχνεις μια, μια τις δίπλες να σιροπιαστούν
Βάλε τις δίπλες σε πιατέλα και πασπάλισέ τες με κανέλα και καρύδι
Πηγή: tlife.gr