ΥΛΙΚΑ
800 γρ.γάλα σόγιας +200 γρ. κρέμα φυτική(αλλιώς 1 λίτρο γάλα σόγιας)
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό(όχι γεμάτο)
1 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κ.σ φυτίνη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλ.(μισό φυτίνη+μισό μαργαρίνη) λιωμένα για το άλλειμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
1 βανίλια
χυμό 1/2 λεμονιού
φλούδα πορτοκαλιού+λεμονιού
1 κ.σ γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζω το γάλα και κρέμα το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύω συνέχεια πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Προσθέτω τις βανίλιες και τη μαργαρίνη και αφήνω λίγο να κρυώσει ελαφρά μέχρι να ετοιμάσω το ταψί μου.
Σε ταψί 30 εκ.βουτυρωμένο, στρώνω τα μισά φύλλα να εξέχουν από το ταψί, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα.
Ρίχνω την κρέμα και στρώνω από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώνοντας ανάμεσα.
Βάζω με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα.
Χαράζω σε κομμάτια και ψήνω στους 180 40 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.
Εντωμεταξύ βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από τις βανίλιες 8-10 λεπτά.
Ρίχνω και τις βανίλιες και σιροπιάζω καυτό το σιρόπι στο καυτό γλυκό.
Να το ρίξετε όλο το σιρόπι θα το ρουφήξει!
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr – Aπό τις Λιχουδιές τις Σόφης – Σόφη Τσιώτου – Οι Κουζινίστας