Υλικά για 2 μεγάλες
1) Ζυμάρια πίτες γίγας 2 ζύμες κατεψυγμένες
2) Κιμάς σόγιας 40-50 γρ.
3) Μανιτάρια α΄ διαλογής
4) Καλαμάρια σε ροδέλες αλευριού (από το λιντλ) ή γαρίδες ή 1 μπιφτέκι νηστίσιμο από καλαμάρι & χταπόδι
5) Πατάτες τηγανιτές
6) Κρεμμύδι
7) Κέτσαπ
8 ) Μουστάρδα καυτερή
9) τηγανιτές πιπεριές ή μελιτζάνες αν θέλουμε
10) Λεμόνι
Εκτέλεση
Α) Τηγανίζουμε τις πατάτες σε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι και τις ανακατώνουμε συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα. Τις βγάζουμε και τις περνάμε κέτσαπ και μουστάρδα.
Β) τηγανίζουμε τα μανιτάρια αφού τα ξεπλύνουμε
Γ) τηγανίζουμε τα καλαμάρια (Αρκούν 4 ροδέλες για 2 πίτες), τις γαρίδες ή το ένα μπιφτέκι
(εδώ αν θα τηγανίσουμε πιπεριές ή μελιτζάνες είναι ώρα να το κάνουμε)
Δ) Βάζουμε τα ζυμάρια πίτες στο φούρνο μικροκυμάτων στην θέση «απόψυξη» για 5-7 λεπτά. Αυτό βοηθάει το νερό του ζυμαριού να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει το ζυμάρι. Αν δεν το κάνουμε οι πίτες θα σπάσουν μετά στο δίπλωμα. Μόλις κουδουνίσει τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι για να μην μουσκέψουν με την έκλυση υγρασίας.
Ε) Ρίχνουμε το λάδι από το τηγάνι αφήνοντας λίγο για να τηγανίσουμε τον κιμά σόγιας. Αυτός ρουφάει όλο το λάδι γι’ αυτό αφήστε ελάχιστο μέσα. Απλά ανακατεύετε συνεχώς με την κουτάλα. Τηγανίζεται μέσα σε 3-4 λεπτά και θα σας φανεί σκληρός. Το μυστικό: τον βγάζουμε και τον περνάμε ένα χέρι χυμό λεμόνι το οποίο ρουφά αμέσως κάνοντας κρότο και γίνεται πάρα πολύ νόστιμος και μαλακός.
ΣΤ) Πετάμε όλο το λάδι από το τηγάνι αν έμεινε (δεν μένει, λέω αν) και βάζουμε το 1ο ζυμάρι της πίτας με τη μέσα πλευρά σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Μετά γυρίζουμε και ψήνουμε και την άλλη μεριά. (Αν τις θέλουμε τραγανιστές μπορούμε να τις ζεστάνουμε παραπάνω. Εμείς διαλέγουμε τι θα κάνουμε. Και τραγανιστές, παρότι σπάνε στο δίπλωμα είναι υπέροχες). Μια φορά το μυστικό της πίτας είναι το ΖΕΣΤΟ ζυμάρι… ειδάλλως δεν έχει νόημα.
Αφαιρούμε το πρώτο ζυμάρι και γεμίζουμε:
Α) πατάτες
Β) μανιτάρια
Γ) καλαμάρια 2 ροδέλες ή μισές γαρίδες ή μισό μπιφτέκι
Δ) κρεμμύδι
Ε) μελιτζάνες ή πιπεριές
Βάζουμε και τη δεύτερη ζύμη στο τηγάνι ενώ τρώμε την πρώτη.
Πηγή:nisteia.wordpress.com