Υλικά Συνταγής
250 γραμ. φακές ή μαυρομάτικα φασόλια
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
4 πατάτες κομμένες στα 4
4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο η κόλιανδρο
1/2 κ.γλ. κάρυ
1/2 κ.γλ. κύμινο
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών, βάζοντας σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό. Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.
Πηγή: argiro.gr