Υλικά
1 κιλό αλεύρι για φύλλο ή 20 – 25 έτοιμα φύλλα
μισό κιλό ρύζι καρολίνα
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό ελαιόλαδο
4 χαρτιά κανέλα ψιλή κοπανισμένη
Διαδικασία
Βήμα 1: Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με 5 ποτήρια νερό, 1 φλιτζάνα λάδι, λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
Βήμα 2: Το ανακατεύουμε να μην κολλήσει και το κατεβάζουμε σπυρωτό.
Βήμα 3: Το αφήνουμε να κρυώσει και κάθε τόσο το ανακατεύουμε για να μην πιάσει κρούστα.
Βήμα 4: Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα τη ζάχαρη με την κανέλα.
Βήμα 5: Ετοιμάζουμε με το αλεύρι ζύμη, που να ανοίγεται φύλλο, ή χρησιμοποιούμε τα έτοιμα φύλλα.
Βήμα 6: Λαδώνουμε ταψί μεγάλο, στρώνουμε πέντε φύλλα (αφού προηγούμενα τα λαδώσουμε ένα – ένα), στρώνουμε στην επιφάνεια λίγο ρύζι, σκεπάζουμε με φύλλο, το λαδώνουμε, το πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα και συνεχίζουμε φύλλο και ρύζι, φύλλο και κανελοζάχαρη, ώσπου νε μείνουν 5 φύλλα, με τα οποία σκεπάζουμε την πίτα, λαδώνοντάς τα και αυτά, ένα – ένα.
Βήμα 7: Αν εξέχουν από το ταψί, τα γυρίζουμε προς τα μέσα.
Βήμα 8 : Κόβουμε τη ρυζόπιτα μπακλαβωτά κομμάτια και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί μία ώρα περίπου.
Βήμα 9: Όταν κρυώσει καλά, την τοποθετούμε σε πιατέλα, τη σκεπάζουμε και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Βήμα 10: Γίνεται πιο αφράτη και πηγαίνει πολύ με καφέ.
Πηγή: miam.gr