Υλικά:
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 βανίλια
1 κ.τ.γ baking powder
1 κ.τ.γ σόδα
300 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.τ.γ κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμανθεί.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη.
Έπειτα προσθέστε τη βανίλια, το baking, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνετε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χεριά σας.
Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο με πάχος 1 εκ. και φτιάξτε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 10 λεπτά.
Δείτε τη συνταγή εδώ