Σοκολατάκια βραχάκια με ξηρούς καρπούς

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

  • 200 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι)
  • 140 γρ νερό
  • 2 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • ½ κ.γ φυσική βανίλια ή 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας ή άρωμα καραμέλας
  • 300 γρ αμύγδαλα και φουντούκια (ανάλογα το πώς τα προτιμάμε)
  • 500 γρ κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 72%κακάο)

Εκτέλεση:

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα

2

Χωρίς να τοποθετήσουμε λαδόκολλα, βάζουμε τους ξηρούς καρπούς στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 σε άερα για 8-10 λεπτά

3

Εν τω μεταξύ τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα κατσαρολάκι με το νερό. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Κλείνουμε το μάτι. Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε τη βανίλια ή και ότι άλλο θέλετε (ξύσμα πορτοκαλιού, ποτό κ.α)

4

Αφού έχουν καβουρντιστεί οι ξηροί καρποί τους αφήνουμε πάνω στη λαμαρίνα να κρυώσουν. Αν χρησιμοποιήσουμε φουντούκια με φλούδα θα πρέπει να τις αφαιρέσουμε

5

Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στην καραμέλα από χουρμάδες και ανακατεύουμε καλά

6

Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και με ένα άλλο τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα

7

Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα. Τοποθετούμε κάθε βραχάκι στο κουτάλι και με ένα άλλο περιχύνουμε. Τοποθετούμε τα βραχάκια στη λαδόκολλα

8

Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν

9

Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο

Πηγή: misshealthyliving.gr

Μοιραστείτε το άρθρο