Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπιφτέκι ταψιού γεμιστό

02/03/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Panforte με σοκολάτα και μέλι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό

1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

3 φρυγανιές, μουλιασμένες σε νερό και καλά στυμμένες

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξίδι

Για τη γέμιση

250 γρ. φέτα, χονδροθρυμματισμένη

4 – 5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Διαδικασία 

Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε τον κιμά και όλα τα άλλα υλικά και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.

Παίρνουμε το μισό από το μείγμα και το απλώνουμε πιέζοντας με τις παλάμες μας να καλύψει τον πυθμένα του ταψιού ισόπαχα.

Από πάνω σκορπίζουμε ομοιόμορφα την φέτα και τα σύκα.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα.

Το πλάθουμε έτσι, ώστε να έχει ακριβώς το μέγεθος του ταψιού.

Αναποδογυρίζουμε με προσοχή το λαδόχαρτο για να πέσει το μείγμα πάνω στη γέμιση.

Διορθώνουμε με το χέρι αν έχει μείνει κενό, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 20 – 30 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το κόβουμε σε 6 ή 8 κομμάτια, σαν τούρτα.

Συνοδεύουμε με ρύζι ή με μια φρέσκια σαλάτα.

Συμβουλή Εναλλακτικά:

Αντί για φέτα, μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο, για να γίνει πιο ελαφρύ ή κοπανιστή ανακατεμένη με ανθότυρο, ή για μεγάλες συγκινήσεις… ροκφόρ.

Πηγή: gastronomos.gr

 

 

Previous Post

Panforte με σοκολάτα και μέλι

Next Post

Αρωματικά κουλουράκια λαδιού

Next Post
Panforte με σοκολάτα και μέλι

Αρωματικά κουλουράκια λαδιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ