ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τα χόρτα:
2 κιλά χόρτα (ραδίκια)
1 κύβος λαχανικών MAGGI
ελαιόλαδο
λεμόνι για το σερβίρισμα
Υλικά για τα ψάρια:
500 γρ. γαύρος
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα χόρτα:
- Καθαρίστε και πλύντε πολύ καλά τα χόρτα. Γεμίστε μια λεκάνη ή το νεροχύτη με νερό. Βάλτε τα χόρτα εκεί και αφήστε τα για 5 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα χόρτα, αδειάστε το νερό και επαναλάβετε για άλλες 2 φορές ή μέχρι το νερό να είναι απόλυτα καθαρό.
- Όταν πια είναι καθαρά τα χόρτα βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό που βράζει μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI. Βράστε μέχρι να είναι τα χόρτα έτοιμα. (Ανάλογα τα χόρτα μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 40 λεπτά).
- Στραγγίστε και σερβίρετε με λάδι και λεμόνι.
Για τα ψάρια:
- Ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και την MAGGI Νοστιμιά.
- Καθαρίστε τα ψάρια ή ζητήστε από τον ψαρά σας να τα καθαρίσει.
- Βάλτε ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
- “Αλευρώστε” τα ψάρια μας με το μείγμα που ετοιμάσατε. Τινάξτε καλά.
- Τηγανίστε και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
- Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας.
Πηγή: maggicooking.gr