Συστατικά
Για την κρέμα
•1 φλυτζάνι τσαγιού Σιμιγδάλι Ψιλό Melissa
•1200 γραμμάρια γάλα
•½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
•3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
•5 αυγά
•2 βανίλιες
•100 γραμμάρια βούτυρο για τα φύλλα
•½ κιλό φύλλο μπακλαβά
Για το σιρόπι
•3 φλυτζάνια ζάχαρη
•1½ φλυτζάνι νερό
•1 φλούδα λεμονιού
•χυμό ½ λεμονιού
•½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς επί 5’ μέχρι να πήξει ελαφρά.
Σβήνουμε τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας με πινέλο κάθε φύλλο με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα στο ταψί την κρέμα.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα.
Χαράζουμε σε τεμάχια, αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά. Βράζουμε το σιρόπι 10 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι.
Πηγή: http://www.melissa.gr