Μόνο συγκλονιστικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι εξομολογήσεις από καρδιάς δύο μαμάδων που βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» και περιέγραψαν την απόφαση αλλά και την διαδικασία να υποβληθούν σε εξωσωματική διαδικασία για να αποκτήσουν παιδί.
Τόσο η Φρόσω Μαράκη όσο και η Ζόγια Κολόσοβα αποτύπωσαν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τον αγώνα τους να αποκτήσουν παιδί, αλλά και τη μάχη που έδωσαν για να διαχειριστούν την ψυχολογική πίεση που υφίσταται κάθε ζευγάρι στην προσπάθεια αυτή.
Η κ. Μαράκη που είναι από το Τυμπάκι, Δασκάλα και Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πόμπιας, κατάφερε να αποκτήσει τα δίδυμα κοριτσάκια μετά από 7 αποτυχημένες εξωσωματικές η ίδια τόνισε «Κάθε φορά που η εξωσωματική δεν είχε επιτυχία για μένα και το σύζυγό μου ήταν ένα πραγματικό πένθος. Στην 8η αποφασίσαμε να μην πούμε απολύτως τίποτα στα δικά μας πρόσωπα και όταν διαπιστώσαμε ότι η εγκυμοσύνη ήταν σε πολύ καλό δρόμο, τότε το ανακοινώσαμε».
Η Ευφροσύνη Μαράκη με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στην μοναδική ευτυχία που ζει τώρα με τα κοριτσάκια της και τον σύζυγό της για τον οποίο μίλησε με πολύ ζεστά λόγια.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Κολόσοβα, η οποία χαρακτήρισε ως πολύ δικό της άνθρωπο τον γιατρό Ματθαίο Φραϊδάκη, ενώ περιέγραψε τις δυο δικές της εξωσωματικές μιας και κατάφερε να αποκτήσει των 4 μηνών σήμερα αγοράκι του με την δεύτερη προσπάθεια. «Για μας ήταν μια διαδικασία που μας έφερε δίπλα στην ευτυχία παρά το γεγονός ότι με την πρώτη αποτυχημένη εξωσωματική βιώσαμε και εμείς το απόλυτο πένθος.», ανέφερε.
Ο γιατρός Ματθαίος Φραϊδάκης αναφέρθηκε στην ηθική ικανοποίηση που νιώθει κάθε φορά που θα πάει να τον συναντήσει μια μαμά μαζί με το παιδί της που σήμερα μπορεί να είναι και φοιτητής. Είναι αυτή η μοναδική εμπειρία που σου ξυπνά πολύ όμορφα συναισθήματα και σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις.
Όπως τόνισε ο κος Φραϊδάκης: «Σήμερα η ιατρική επιστήμη έχει κάνει άλματα και χαρίζει στα ζευγάρια την ευτυχία της μητρότητας φτάνει τα ίδια να έχουν εποδεκτή την διαδικασία της εξωσωματικής.»
Ο γενετιστής Γιάννης Σαΐτης αναφέρθηκε στον ρόλο του γενετιστή στην προσπάθεια των ζευγαριών που ουσιαστικά διερευνά την υγεία του ίδιου του εμβρύου. Ενώ, ο παράγοντας της ασφυκτικής ψυχολογικής πίεσης που ζουν τα ζευγάρια αναφέρθηκε ο κλινικός ψυχολόγος, κ. Μανόλης Καργάκης.
Πηγή: neakriti.gr