Υλικά
6 χωριάτικα λουκάνικα
2 μπριζολάκια λαιμού
1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κλωνάρια σέλερυ, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σελινόριζα, κομμένη σε χοντρό καρέ
10 πατάτες baby
2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λίγη γλυκιά πάπρικα
Λίγο λεμόνι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι/Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα μπριζολάκια και τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε λίγο λάδι «να κάψει» και τσιγαρίστε τα.
Σβήστε με κόκκινο κρασί και αφήστε το μισό να εκατμιστεί, τρίβοντας τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα για να ρευστοποιηθούν τα υλικά που ενδεχομένως κόλλησαν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερυ μέχρι να γίνουν διάφανα –όχι να ροδίσουν.
Προσθέστε το κρέας, τις πατάτες και το καρότο και τρίψτε φρέσκο πιπέρι. Συμπληρώστε το ζωμό λαχανικών μέχρι τα υλικά να μισοσκεπαστούν.
Βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα.
Όταν η σάλτσα δέσει και τα υλικά μαλακώσουν, «κατεβάστε» την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και πασπαλίστε το φαγητό σας με λίγη πάπρικα.
Σερβίρετε τα λουκάνικα με φρέσκο μαϊντανό και λίγο λεμόνι.
Πηγή: argiro.gr