Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουγάτσα Χανίων με μέλι και μυζήθρα

10/05/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπουγάτσα Χανίων με μέλι και μυζήθρα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής:

  150 γρ. στακοβούτυρο Κρήτης λιωμένο (σε όλα τα κρητικά προϊόντα)

  1 πακέτο φύλλο πολίτικο

  500 γρ. ανθότυρο κρητικό τυρί μαλάκα ή κατσοχοίρι (σε όλα τα κρητικά προϊόντα)

  2 αβγά

  2 κ.σ. φρυγανιά

  2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

  1 πρέζα κανέλα

  100 γρ. ψίχα φυστίκι Αιγίνης

Για το σιρόπι:

  1/2 φλ. νερό

  1-1/3 φλ. ζάχαρη

  1/2 φλ. θυμαρίσιο μέλι

  2 κ.σ. χυμό λεμόνι

  κανέλα και άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βουτυρώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο. Στρώνουμε 7 πολιτικά φύλλα βουτυρωμένα.
  2. Βάζουμε σε μπολ τα τυριά με πιρούνι τα λιώνουμε και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζουμε την γέμιση στα φύλλα. Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα πολίτικα φύλλα βουτυρώνοντάς τα. Μπήγουμε τα περισσεύματα φύλλων από κάτω όπως στην μπουγάτσα. Η γυρίζουμε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων πάνω στο τυρί και κόβουμε με μαχαίρι τα περισσεύματα των πάνω φύλλων. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια την επιφάνεια των φύλλων. Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια.
  3. Ραντίζουμε πεταχτά λίγες σταγόνες νερό.
  4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC αέρα για περίπου 30′ η μέχρι να ροδίσει πολύ καλά το φύλλο. Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  5. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό και ζάχαρη και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τον χυμό και σιγοβράζουμε για 2′. Τέλος προσθέτουμε το μέλι.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο με το ζεστό σιρόπι. Περιχύνουμε το γλυκό σιγά σιγά.
  8. Αφήνουμε να σταθεί για 10′ και βγάζουμε κομμάτια.
  9. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη ψίχα φιστίκι.

10.Εναλλακτικά δεν σιροπιάζουμε, απλά αχνίζουμε με κανελοζάχαρη.

  1. Σερβίρεται ζεστό κι ολόφρεσκο.

Tips
Ραντίζουμε την επιφάνεια των φύλλων αφού τα βουτυρώσουμε.

Πηγή: syntagesmekefi.gr

Previous Post

Κεφτεδάκια στο ταψί με μελιτζάνες

Next Post

Τυροπιτάκια με φέτα και ανθότυρο

Next Post
Τυροπιτάκια με φέτα και ανθότυρο

Τυροπιτάκια με φέτα και ανθότυρο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ