Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ντολμαδάκια

09/05/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ντολμαδάκια
0
SHARES
Share on Facebook

 

Υλικά συνταγής:
Αμπελόφυλλα: 1 βάζο (450 γρ.) ή περίπου 70 τμχ. φρέσκα
Ρύζι: 500 γρ. (καρολίνα)
Ψιλοκομμένος μαϊντανός: 1 ματσάκι
Ψιλοκομμένο άνηθο: 3/4 ματσάκι
Ψιλοκομμένο δυόσμο: 1/2 ματσάκι
Ψιλοκομμένο μάραθο: 3- 4 κλαδάκια (προαιρετικό)
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια: 2 μέτρια
Ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι: 1 μέτριο
Τριμμένες ντομάτες: 3 μέτριες
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα και 4 κουταλιές σούπας
Χυμό λεμονιού: από 1 λεμόνι
Νερό: 4 κούπες
Οδηγίες:
1. Πλένετε καλά τα αμπελόφυλλα. Αν είναι διατηρημένα τα χρησιμοποιήτε ως έχουν, αν είναι φρέσκα, τα ζεματάτε 2 – 3 λεπτά και τα ξεπλένετε με κρύο νερό.
2. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα μυρωδικά. Τα χοντρά κοτσάνια τα απλώνετε στον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας (αυτό βοηθά να μην αρπάξουν τα ντολμαδάκια που ακουμπούν στον πάτο της κατσαρόλας και δίνει επιπλέον άρωμα).
3. Ανακατεύετε το ρύζι, τα αρωματικά, τις τριμμένες ντομάτες, το πράσινο και το ξερό κρεμμύδι, τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (αλάτι περίπου 1 κουταλιά σούπας).
4. Παίρνετε ένα ένα τα αμπελόφυλλα και βάζετε περίπου 2 – 3 κουταλάκια τσαγιού γέμιση κοντά στο σημείο του κοτσανιού. Διπλώνετε από πάνω δεξιά και αριστερά το φύλλο και το τυλίγετε σε κύλινδρο. Βάζετε το ντολμαδάκι στην κατσαρόλα και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Τα ντολμαδάκια μπαίνουν κοντά το ένα στο άλλο για να μην σκορπίσουν στο βράσιμο.
5. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, περιχύνετε με τη 1/2 κούπα ελαιόλαδο και ακουμπάτε ένα μεγάλο πιάτο πάνω από τα ντολμαδάκια (αυτό τα κρατά στη θέση τους κατά το βράσιμο και έτσι διατηρούν το σχήμα τους). Προσθέτετε το νερό και τα βάζετε στη φωτιά. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 35 – 40 λεπτά να μαλακώσει καλά το ρύζι. Προσέχετε μην πιούν πολύ γρήγορα το νερό τους, οπότε προσθέτετε κι άλλο.
6. Σερβίρετε τα ντολμαδάκια χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με γιαούρτι. Η ίδια γέμιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λαχανοντολμάδες και κολοκυθοανθούς γεμιστούς.

Πηγή: radicio.com

Previous Post

Σουπιές φρικασέ

Next Post

Μπουρέκι σιροπιαστό με χειροποίητο φύλλο

Next Post
Μπουρέκι σιροπιαστό με χειροποίητο φύλλο

Μπουρέκι σιροπιαστό με χειροποίητο φύλλο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ