Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ σοκολάτας

06/05/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κέικ σοκολάτας
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας κακάο

2 κούπες αλεύρι

1 κούπα ζάχαρη

2 κουταλάκι σόδα

1 πρέζα αλάτι

2 βανίλιες

5 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι άσπρο

1 κούπα νερό

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

1 σοκολάτα μαύρη

Εκτέλεση

Κοσκίνισε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τις βανίλιες και έπειτα, σε ένα μπολάκι, ανακάτεψε το κακάο, το αλεύρι, τις βανίλιες, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι, μέχρι να γίνουν όλα ένα.

Πρόσθεσε το λάδι και το ξύδι και ανακάτεψε καλά. Τέλος, πρόσθεσε και το νερό και χτύπησε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άσε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί, μέχρι να φτιάξεις την επικάλυψη σοκολάτας.

Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και πρόσθεσε και μια κουταλιά ελαιόλαδο για να γίνει πιο λεία η επιφάνεια της σοκολάτας.

Βγάλε το μείγμα του κεικ σοκολάτας από το ψυγείο και ψήσε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Για να δεις αν είναι έτοιμο, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κεικ.

Μόλις το  βγάλεις από τον φούρνο, βάλε του τη λιωμένη σοκολάτα και άσε το στο ψυγείο να παγώσει. Δες επίσης πως να φτιάξεις νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας!

Μερικά tips

Μην ξεχάσεις να βάλεις λίγο λάδι στο ταψί σου για να μην κολλήσει το κέικ .

Μπορείς να το σερβίρεις και χωρίς τη λιωμένη σοκολάτα , αλλά να το πασπαλίσεις με λίγη ζάχαρη άχνη.

Επίσης, μπορείς να το συνοδεύσεις με λίγο παγωτό, εκτός νηστείας.

Για διπλή δόση κεικ, χρησιμοποίησε διπλή ποσότητα υλικών.

Επίσης, αυτή η ζύμη μπορείς να χρησιμοποιηθεί και για γρήγορα και νηστίσιμα cupcakes.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: ediva.gr

Previous Post

Ηράκλειο: Οι συνάδελφοί της αποχαιρετούν την Έφη (Αφροδίτη) Γοραντωνάκη

Next Post

Γεμιστά με ξινόχοντρο

Next Post
Γεμιστά με ξινόχοντρο

Γεμιστά με ξινόχοντρο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ