Ανάρτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη:
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ΑΦΑΝΙΖΕΙ τις μικρές ιδιοκτησίες με σειρα αποφασεων ,νομων και διαταγματων απο το 2019 και δωθε!
Μετατρεπει τα οικοδομησιμα οικοπεδα σε χωραφια με ελαχιστη αξια για να πουληθουν μπιρ -παρα σε «επενδυτες»!!
Ειτε για ξενοδοχεια που θα χτιστουν με «ιδιωτικη πολεοδομηση» αφου τα αγορασουν παμφθηνα ,ειτε για να βαλουν φωτοβολταικα άλλοι λαμογιοεπενδυτές!
Διαβαστε αυτα που γραφει ο Γιωργος Καπριδακης που εξηγουν αριστα τι ακριβως κανει ο Μητσοτακης που πρεπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ!!
«Μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε όλο ,μπορεί και να σας αφορά το θέμα.
Από την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου , με το ΠΔ 129/2025 της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ,που κατέθεσε ξαφνικά αυτή την άγια νύχτα του θείου δράματος..δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες είδαν τα οικόπεδά τους να μετατρέπονται σε χωράφια, χάνοντας τη δυνατότητα δόμησης. Χάνοντας το 90% της αξίας τους.
Αυτό το Π.Δ μας γυρίζει σε πολεοδομικές συνθήκες του1923 και καταργεί τις επεκτάσεις οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων..που είχαν γίνει με απόφαση νομάρχη το 1983 στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Οπότε αν δεν ανακληθεί αυτό το Π.Δ ,όσοι έχουν οικόπεδα στην ζώνη αυτή ,είτε τα βρήκαν από τον παππού τους είτε τα αγόρασαν πανάκριβα σαν οικόπεδα, εν μία νυχτί έγιναν δυστυχώς απλά χωράφια, να φυτεύουν άνυδρες μπάμιες.
Όπως φαίνεται παρακάτω στο απόσπασμα χάρτη, από κάποιο οικισμό ,ας δούμε ποια οικόπεδα γίνονται χωράφια :
1) Η μικρή πολυγωνική γραμμή περικλείει τα όρια του παλιού οικισμού πριν του 1923.Όσα είναι εντός παραμένουν οικόπεδα ως έχουν.
2)Η μεγάλη πολυγωνική γραμμή είναι τα όρια του διάσπαρτου οικισμού που καταργείται. Δηλαδή η επέκταση που έγινε το 1983 ,που όσα χωράφια περιλαμβάνονται μέσα ,ήταν άρτια και οικοδομήσιμα έως στις 15/4.
Σήμερα αν καταργηθεί τελικά αυτός ο διάσπαρτος οικισμός όπως λέγεται ,όσα από τα οικόπεδα δεν είναι δομημένα ,παύουν να είναι άρτια και οικοδομήσιμα.Πάνε στο βρόντο οι οικονομίες μιας ζωής.
3)O κύκλος είναι η λεγόμενη ζώνη των 500 μ.από τα όρια του παλιού οικισμού πριν του 1923,που όσοι είχαν χωράφια άνω των 2 στρεμμάτων ήταν άρτια και οικοδομήσιμα ,αλλά κι αυτό έχει καταργηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Να θυμίσουμε επίσης ότι έχουν καταργηθεί πάλι από την σημερινή κυβέρνηση, και τα κατά παρέκκλιση άρτια μικρά οικόπεδα ,που είχαν πρόσωπο σε εθνικό ,επαρχιακό ,δημοτικό δρόμο.
Τόση πρεμούρα αυτή η κυβέρνηση να αφανίσει τις μικρές ιδιοκτησίες ,να ερημώσει τα χωριά μας ,και να ξεπουληθούν όλα μπιρ παρά ..δεν έχει ξαναγίνει..
Πεδίον λαμπρό και για τα κόμματα του προοδευτικού χώρου ,να κάνουν επιτέλους σωστά την δουλειά τους !!»