Σε προσωρινή κράτηση έως αύριο το μεσημέρι βρίσκονται ένας 58χρονος και ο 34χρονος γιος του, έπειτα από σοβαρό περιστατικό βίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο ανατολικό Ρέθυμνο.
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε όταν μια ομάδα μαθητών λυκείου απολάμβανε παιχνίδι ποδοσφαίρου σε ανοικτό χώρο, κοντά σε σημείο όπου διατηρούνται άλογα από τους φερόμενους δράστες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών και των γονέων τους, οι δύο άνδρες απαίτησαν να εκκενώσουν το χώρο.
Αν και οι ανήλικοι φαίνεται να ανταποκρίθηκαν, ενδεχομένως δεν αποχώρησαν τόσο άμεσα όσο επιθυμούσαν οι δύο άνδρες, γεγονός που οδήγησε σε απρόβλεπτη έξαρση βίας.
Οι δύο φερόμενοι ως επιτιθέμενοι, ο ένας με καμουτσίκι και ο άλλος με ξύλινο ρόπαλο, πλησίασαν τα παιδιά και τους επιτέθηκαν απροειδοποίητα. Ένα από τα παιδιά δέχθηκε χτύπημα με ρόπαλο, άλλο χαστούκια ή μπουνιές, ενώ καταγγέλλεται και χτύπημα με καμουτσίκι σε άλλους.
Η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν ο μεγαλύτερος εκ των δύο επιβιβάστηκε σε μηχανάκι και καταδίωξε τα παιδιά, τα οποία προσπαθούσαν να διαφύγουν.
Η παρέα των μαθητών βγήκε στον κεντρικό δρόμο, όπου ζήτησαν βοήθεια από διερχόμενο οδηγό. Ο πολίτης σταμάτησε, κάτι που φαίνεται να αποθάρρυνε τον δράστη, ο οποίος στη συνέχεια απομακρύνθηκε.
Η άμεση επέμβαση της αστυνομίας, έπειτα από ειδοποίηση του περαστικού, οδήγησε στη σύλληψη των δύο ανδρών λίγες ώρες αργότερα. Οι οικογένειες των ανηλίκων είχαν ήδη μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλουν επίσημη καταγγελία.
Τα τραυματισμένα παιδιά, εμφανώς σοκαρισμένα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρική εκτίμηση και παροχή πρώτων βοηθειών.
Πηγή: neakriti.gr