Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Στιφάδο με θαλασσινά

21/03/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Στιφάδο με θαλασσινά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 κ. γλ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 συσκευασία ντομάτες σε κύβους μικρού μεγέθους
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 12 μύδια, καθαρισμένα
  • 1/2 κιλό χτένια, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένα σε κομμάτια 3/4 της ίντσας
  • 250 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 8 μεγάλα χτένια
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • Μάραθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μάραθο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8 λεπτά.

Βήμα 2

Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 3

Προσθέστε το κρασί, τους κύβους ντομάτας, το ζωμό λαχανικών και το φύλλο δάφνης. Φέρτε σε βρασμό, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις, περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 4

Ανακατέψτε τα μύδια και τα κυδώνια. Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάστε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι τα μύδια και τα κυδώνια να αρχίσουν να ανοίγουν, περίπου 3-4 λεπτά.

Βήμα 5

Ανακατέψτε τον μπακαλιάρο, τις γαρίδες και τα χτένια. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι ο μπακαλιάρος, οι γαρίδες και τα χτένια να ψηθούν και τα μύδια να ανοίξουν εντελώς, περίπου 3-4 λεπτά. Πετάξτε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.

Βήμα 6

Ανακατέψτε το μαϊντανό και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.

Βήμα 7

Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: newsbeast.gr

Previous Post

Σοβαρό τροχαίο στο τούνελ της Αγίας Βαρβάρας – Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία

Next Post

Γλυκά μπισκότα μελιού και σοκολάτας

Next Post
Γλυκά μπισκότα μελιού και σοκολάτας

Γλυκά μπισκότα μελιού και σοκολάτας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ