ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες, την Εύβοια, την Φθιώτιδα τη Βοιωτία και την Κρήτη.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας. Έως και τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου και έως το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.
Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά τόπους στα βόρεια χιονόνερο.
Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες, την Εύβοια, την Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Κρήτη θα είναι ισχυρά και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και έως το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.
Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι στα βόρεια και από το βράδυ και στα υπόλοιπα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και τα νότια και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 10 με 12 βαθμούς και στα δυτικά και νότια τους 14 με 15, τοπικά στα νοτιοανατολικά τους 16 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-03-2025
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 6 με 7, και μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 14 με 15 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.