Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαρίδες Φούρνου Λαδολεμονοσκορδάτες

15/03/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γαρίδες Φούρνου Λαδολεμονοσκορδάτες
0
SHARES
Share on Facebook

Λίγος ήλιος και πάει το μαυρόασπρο σκηνικό των προηγούμενων χειμωνιάτικων ημερών. Χιόνια, βροχές, καταιγίδες, βοριάδες, εξαφανίστηκαν με τις πρώτες ηλιαχτίδες που είχαμε καιρό να δούμε, τουλάχιστον εδώ στην μεγάλη μας πόλη. Μια καλοκαιρινή διάθεση, έστω σε υπολανθάνουσα κατάσταση, μια γλυκιά προσμονή για το καλοκαιράκι που αργεί ακόμα να έρθει και η ψυχολογία στα ύψη. Αλλάζει και το μενού της ημέρας και έτσι αντί για σούπα, στρέφομαι σε κάτι που παραπέμπει σε “παρά θιν’ αλός” καταστάσεις.
Γαρίδες φούρνου λεμονοσκορδάτες, ψημένες πάνω σε φέτες πατάτας και λεμονιού. Σε μισή ώρα το φαγητό έτοιμο. Γρήγορο,γευστικό, απολαυστικό!
Όσο για το καλοκαίρι; Μα το έφερα σήμερα στην κουζίνα και το τραπέζι μου.

Υλικά (για 3-4 μερίδες)

  • 500-550 γρ. γαρίδες μεγαλούτσικες
  • 3-4 πατάτες
  • 2 λεμόνια, το ένα κομμένο σε λεπτές φέτες και το άλλο σε χυμό.
  • Αρκετές σκελίδες σκόρδου
  • 1 φλυτζανάκι ελλ. καφέ λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να πλύνω τις πατάτες και να τις βάλω σε κρύο νερό για να βράσου. Περίπου στα δέκα λεπτά είναι έτοιμες.
  • Πλένω καλά και κόβω το λεμόνι σε λεπτές φέτες. Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρώ τις φύτρες και το πολτοποιώ. Το βάζω σε ένα μπολάκι και το χτυπώ καλά με αρκετό ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και ένα φλ. καφέ άσπρο κρασί.
  • Βγάζω τις πατάτες από την κατσαρόλα, τις καθαρίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Αλατοπιπερώνω και τις στρώνω σε πυρεξάκι. Από πάνω τους τακτοποιώ τις φέτες λεμονιού. Πασπαλίζω με φύλλα ρίγανης.
  • Τακτοποιώ από πάνω τις γαρίδες τις οποίες επίσης έχω αλατοπιπερώσει και περιχύνω το φαγητό με το σκορδολαδολέμονο.
  • Βάζω το πυρεξάκι μου στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Σβήνω το φούρνο και αφήνω το πυρέξ άλλα 10 λεπτά μέσα.
  • Bγάζω το πυρέξ από το φούρνο και σερβίρω τις γαρίδες με τις πατάτες και τις φέτες λεμονιού με πράσινη σαλάτα και άσπρο κρασί.

Πηγή: foodcollection.gr    – DIMITRA CHEROUVIM

Previous Post

Λουκουμάδες με δύο υλικά

Next Post

Χορτόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι, άλαδη

Next Post
Χορτόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι, άλαδη

Χορτόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι, άλαδη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ