Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χταπόδι γιουβέτσι

09/03/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι γιουβέτσι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Χταπόδι φρέσκο 1.500 γρ ή κατεψυγμένο

Κριθαράκι χοντρό 500 γρ

Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο

Σκόρδο 3 σκελίδες

Κρασί λευκό 220 ml

Ντοματοπολτό 3 κουταλιές της σούπας

Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι του νερού

Κόκκινο πιπέρι – πάπρικα γλυκιά 1 1/2 κουτάλι της σούπας

Αλάτι- πιπέρι

Φύλλα δάφνης 2-3 φύλλα

Οδηγίες

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε καλά.

Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό κι αφήνουμε να βράσει για περίπου 20-30 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει σε σουρωτήρι και κρατάμε το ζουμί του.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε για λίγο την πάπρικα ή το κόκκινο πιπέρι μαζί με τον ντοματοπολτό για να βγάλουν  τα αρώματα τους.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μισές ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε κι αυτά προσθέτοντας και τα δαφνόφυλλα.

Αφαιρούμε την σακούλα από το χταπόδι, την κόβουμε στη μέση, χωρίζουμε τα πλοκάμια ανά τέσσερα και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε για νοστιμιά λίγο από το ζουμί που κρατήσαμε.

Καλύπτουμε με ζεστό νερό κι αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένο με το καπάκι για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.

Βγάζουμε το χταπόδι με τρυπητή από την κατσαρόλα και στο ζουμί του ρίχνουμε το κριθαράκι για να βράσει ελάχιστα.

Αλατοπιπερώνουμε και το αδειάζουμε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετούμε από πάνω του το χταπόδι, προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειάζεται και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.

Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.

Πηγή: chefoulis.gr

Previous Post

Μοναστηριακό λαχανόρυζο σκορδάτο

Next Post

Κρήτη: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 19χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών – Πήγε στο νοσοκομείο δύο μέρες μετά το χτύπημα

Next Post
Ηράκλειο: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την 17χρονη μαθήτρια – «Πρέπει να υποχωρήσει το εγκεφαλικό οίδημα»

Κρήτη: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 19χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών - Πήγε στο νοσοκομείο δύο μέρες μετά το χτύπημα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ